Mijn vader is zó langzaam!

Ongewild, maar wel verrassend, was ik vanmiddag getuige van een gesprek tussen twee jongens die achter mij fietsten.

Eén van de twee uitte bovenstaande uitroep. Interessant gesprek, dacht ik, en minderde vaart. 'Als wij al klaar zijn met eten, dan gaat hij nóg een keer opscheppen! F*kking irritant! Volgens mij heeft dat ermee te maken dat hij uit een gezin van 10 komt'. 'Hij moest vroeger natuurlijk veel delen en opschieten', zei de andere jongen. 'En nu geniet hij ervan dat hij geen rekening met zoveel anderen hoeft te houden'. 'Ja, maar hij heeft er dus niets van geleerd, als je het hebt over rekening houden met...', aldus zijn vriend.

Voor mij veel te snel sloegen de jongens af en ik fietste alleen al mijmerend verder. Wat een rake, grappige en wijze opmerkingen van deze twee pubers.

Ik gun deze vader en zoon een herhaling van dit gesprek... aan de eettafel. Wie weet wat hier voor een moois uit voortkomt.